Tether heeft een nieuwe directeur en dit zijn de plannen – BLOX

Paolo Ardoino is op 1 december 2023 benoemd tot CEO van Tether, bekend van USDT, de grootste stablecoin ter wereld. Hij was voorheen CTO van het bedrijf.

Van CTO naar CEO bij Tether

Een CTO, of Chief Technology Officer, is een senior manager die verantwoordelijk is voor de technologische leiding van een bedrijf. De CTO is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van de technologiestrategie van het bedrijf, en voor het opbouwen en leiden van het technische team.

Een CEO, of Chief Executive Officer, is de algemeen directeur van een bedrijf. De CEO is verantwoordelijk voor de algemene leiding van het bedrijf, en voor het stellen van de strategische doelstellingen. In het geval van Paolo Ardoino, die zowel CTO als CEO van Tether is, is de focus van zijn rol verschoven van technologie naar het bedrijf als geheel.

Tether is momenteel winstgevend en verwacht dit jaar een winst van 4,5 miljard dollar te boeken. Tijd voor diversificatie dus!

Keet en Tether

In een interview met Cointelegraph vertelde Ardoino over wat hij van plan is met Tether, het belangrijkste is dat het bedrijf een grote speler wordt in de infrastructuur van crypto.


Ardoino is enthousiast over het concept van Web3, maar kritisch over de huidige implementatie. Hij vindt dat er meer aandacht moet worden besteed aan het bouwen van een ecosysteem in de echte wereld.

Zo is Tether bezig met een app genaamd Keet. Keet biedt gratis real-time communicatie door gebruikers in staat te stellen verbinding te maken via hun IP-adressen. Ardoino verwacht dat Keet een belangrijke rol zal spelen bij het wereldwijd stimuleren van de adoptie van Bitcoin en USDT.

Keet is een gedecentraliseerde communicatie-app die is ontwikkeld door Tether, Bitfinex en Holepunch. De app is gebaseerd op de Holepunch-technologie, die gebruikmaakt van peer-to-peer-connectiviteit om real-time audio-, video- en chatcommunicatie mogelijk te maken.

Het is een gratis app die niet afhankelijk is van servers of centrale autoriteiten. Dit maakt het een veilige en betrouwbare manier om te communiceren, zelfs in landen met strenge internetcensuur. Gebruikers maken direct verbinding met elkaar en kunnen zo niet alleen communiceren, maar ook betalingen verrichten.